Hi Handsome, welkom!

 

Mijn naam is Lois Stolwijk,
Ik ontwerp allerhande illustraties, sommige met als doel een handje te helpen.
Ik begin aan de hand van?

Ik ontwerp met als doel een goed gevoel te verspreiden. Dit kunnen allerhande vormen, figuren en kleuren zijn. Een dagje struinen tussen vintage- en curiosa geeft mij vaak een lading inspiratie.

Van mijn schetsen maak ik perfecte zwarte lijnen met fineliners en zet dit om in digitale lijnen en voeg dan de kleuren toe.

Soms maak ik een schets en gebruik ik verschillende technieken om het uit te werken. Bijvoorbeeld lino-printen en zeefdrukken.

 

Mijn handschrift?

Mijn werk wordt vaak omschreven als helder, een mix van luchtige eenvoud met een vleugje positiviteit.

 

Welke materialen gebruik ik?

Ik wordt blij van een geel HB potlood met roze gum. Tja i know, het oog wil ook wat en het werkt goed! En ik heb altijd een setje van 6 zwarte Pigma micron fineliners in mijn tas.

Ik vind het belangrijk om mijn werk te illustreren & printen op gerecycled papier. Ik laat mijn werk drukken bij een nederlandse drukkerij die op 100% recycled + chloorvrij papier drukt. Ook leuk om te weten is dat zij bij een bepaald bedrag weer nieuwe bomen planten.

 

Waar werk ik?

Mijn werkruimte is deel van Het Hof van Cartesius. Een groene werkplek waar ik samen met nog meer creatieve, duurzame ondernemers een eigen werkruimte heb afgebouwd rondom de publieke binnentuin, in het Werkspoorkwartier in Utrecht.

Voor de start van Handjevan, had ik 4 jaar een bedrijf samen met Leonie. Genaamd Leonie & Lois.
Voor Leonie & Lois heb ik vernieuwende concepten ontwikkeld zoals “Spijkerbrij” & “Veterkleed”.

 

Vanuit een maatschappelijke kwestie ontwikkelden wij belevingstafels om mensen te laten ervaren hoe het product tot stand komt.

 

Spijkerbrij werd ontworpen vanuit het jeansoverschot; De oude spijkerbroek als grondstof voor een nieuw materiaal tot een nieuw product. Veterkleed werd gemaakt om te reizen langs verschillende woonzorghuizen en grote beurzen, van ’t Huis aan de Vecht tot de Dutch Design Week. Al kletsend werd er samen geborduurd met restpartijen veters en als resultaat: Een Veterkleed en heel veel waardevolle ontmoetingen. In de openbare ruimte werd er kennis gedeeld en kennis gemaakt!

 

Een andere passie van mij was toen ook al illustreren. Ik werkte freelance aan illustratieve & grafische opdrachten. Ook Leonie had een andere passie en zo zijn wij begin 2018 individueel verder gegaan. Dit was de geboorte van Handjevan!

persmomentjes & expo’s

 

Silvercreek campagne 2017 | www.silvercreek.nl

 

Festival 2017 | Grow Festival

 

Lezing TedXDelft | www.tedxdelft.nl

 

Viva interview 2016 | www.viva.nl

 

TV interview 2015 | RTL Boulevard

 

AD interview 2015 | www.ad.nl 

 

Dutch Design Week 2014 | www.connecting.thedots.nl

 

Lezing 2015 | Pakhuis de Zwijger ‘Trash 2.0’